QUI SOM

Lo Pati, el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, amb seu a Amposta, vol ser el nucli catalitzador de les iniciatives i els projectes en matèria d’arts visuals portats a terme a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i la Terra Alta. La tasca del centre contempla programes de difusió, formació, producció, col·lecció i arxiu, d’acord amb el que representa formar part de laXarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya. La singularitat del projecte s’articula a partir de la relació entre art i natura.  La preeminència del valor del context natural com element característic del territori on s’ubica i la complicitat i veïnatge amb el Museu de les Terres de l’Ebre plantegen línies de treball i col·laboracions que justifiquen i corroboren aquest posicionament.

Les Terres de l’Ebre històricament ha estat un territori on la confluència de paisatges singulars: el riu, el delta, els ports i la mar, ha generat una cruïlla de pas i de contacte entre cultures. La centralitat del riu Ebre el fa, des de sempre, motor del comerç i l’agricultura i, avui dia, recurs per al gaudir i el lleure. Per això es proposa recollir el llegat simbòlic del riu com a nexe entre els diversos territoris que travessa, no tan sols com espai de desenvolupament socioeconòmic, sinó també com a lloc de trobada i intersecció cultural. Parlem d’una frontera natural que no es viu com un límit impermeable, sinó més aviat com una zona porosa d’intercanvi d’informació i negociació d’identitats. D’aquí emergeix la noció de cruïlla entre cultura, natura i paisatge com a espai de singularitat i àmbit d’especialització cap on vol dirigir-se el centre d’art.

El centre d’art està ubicat al cor de la ciutat d’Amposta on antigament s’emplaçava el pati de les escoles públiques, aquesta referència explica l’origen de la marca “Lo Pati”. El centre disposa d’una superfície expositiva fixa de 584 m2 amb la possibilitat de sumar-hi puntualment la sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre de 200 m2, que fan del complex una de les sales més ben equipades de la província. El centre també disposa d’una residència per artístes ubicada a Balada, al cor del Delta. Les oficines, la sala d’actes i el magatzem (800 m2) són també compartits amb el Museu de les Terres de l’Ebre, institució que, en el passat i en el present, dóna suport i tutela al nou projecte del centre d’art.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s