L’Ebre es fa vertical

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després de dues setmanes de nervis i de feina a contra-rellotge, ahir es va inaugurar The Waterfall, el projecte guanyador del primer concurs d’art públic de les Terres de l’Ebre XYZ. Obra dels arquitectes Ana Morcillo i Jonathan Rule, la cascada del pont penjant d’Amposta va començar a fluir passades les sis de la tarda davant la mirada curiosa i expectant de desenes de persones, congregades a l’esplanada del castell d’Amposta, i ho continuarà fent durant tot aquest mes d’octubre.

Pels comentaris és obvi que alguns que van assistir a la inauguració d’ahir consideren que l’obra no ha sigut prou espectacular. Però el cert, tal com han explicat més d’una vegada els seus creadors, és que ha estat un projecte low cost i han hagut de reduir les dimensions de la cascada per ajustar-se al pressupost del premi: 5.000 euros. La cascada ha acabat mesurant trenta metres de longitud,però tot i això, Ana Morcillo i Jonathan Rule, es mostren satisfets del resultat final perquè han aconseguit fer visible el salt d’aigua i perquè han millorat el projecte inicial incorporant focus que l’il·luminen a les nits. Per comprovar-ho, només cal veure la foto que surt publicada aquest dilluns 1 d’octubre al diari El País. http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/09/30/catalunya/1349035750_978125.html

Són 2.000 litres d’aigua per minut que cauen des d’una alçada de dotze metres. És un trosset d’Ebre que s’ha fet vertical i que vol ser un homenatge al riu i a la seua gent, segons han manifestat els artistes més d’una vegada. I també és una mostra d’art contemporani que surt al carrer per apropar-se a la gent i una altra manera de posar en valor elements del patrimoni cultural de les Terres de l’Ebre. Enguany li ha tocat al pont penjant d’Amposta. L’any que ve ja es veurà en quin altre espai públic del territori es decideix intervenir.

De moment, la cascada del pont penjant d’Amposta fluirà durant tot aquest mes d’octubre i com les bombes submergibles no poden funcionar tot el dia s’ha establert un horari. És el següent: de 10.30 a 13.30 i de 18.30 a 23.00. Els caps de setmana s’allargarà l’horari una hora més, fins a les 12 de la nit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s