The Waterfall farà fluir 2.000 litres d’aigua per minut des del pont penjant d’Amposta

Els guanyadors de la primera convocatòria del concurs d’art públic XYZ, els arquitectes Ana Morcillo (Múrcia, 1980) i Jonathan Rule (Nova York 1980), del gabinet Morcillo + Pallarés de Cieza (Múrcia), han donat ja els detalls tècnics de The Waterfall, la intervenció artística guanyadora del concurs XYZ i que aquests dies estan muntant al pont penjant d’Amposta. Concretament, Morcillo i Rule, que han vingut acompanyats per l’enginyera, Elena Martínez, utilitzaran 240 metres de tubs de polietilè d’entre 75 i 32 mil·límetres de diàmetre. Aquests tubs els perforaran prèviament, de manera que quedarà un orifici cada cinc centímetres, per on sortirà l’aigua bombejada del riu Ebre. Això crearà una gran cascada al pont penjant d’Amposta que caurà des d’una alçada de 12 metres. Per cada forat sortiran entre 2 i 3 litres d’aigua cada minut, el que equival a 2.000 litres per minut quan la instal·lació funcioni a ple rendiment. La intervenció només afectarà una part del pont, la que dóna a la zona del castell, perquè les condicions de llum solars són millors, segons els artistes, per l’interès paisatgístic i patrimonial de la zona del castell i també perquè la perspectiva del pont queda més propera i per tant la cortina d’aigua serà més visible . La cascada tindrà uns 50 metres de longitud i s’executarà en quatre parts.

Per dur a terme aquesta complexa intervenció, els arquitectes preveuen la instal·lació de de quatre bombes submergibles de dos cavalls cadascuna per pujar l’aigua des del riu fins a la passarel·la del pont penjant.

A l’hora de dissenyar el projecte els seus autors han jugat amb la idea de pont com a punt d’unió entre dos territoris i han volgut també lligar el pont amb el riu. “És com si el riu pugés al pont i es fes vertical”, diu Ana Morcillo, que assegura que s’ha inspirat en la pluja de focs artificials que per festes majors fan caure des del pont. La proposta també busca interactuar amb el públic, que la gent creui el pont per sentir el soroll de l’aigua i la pugui tocar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s