El projecte The Waterfall guanya el concurs d’art públic XYZ

El projecte The Waterfall guanya el concurs d’art públic XYZ i transformarà en una cascada el pont penjant d’Amposta

 

Ana Morcillo i Jonathan Rule davant el mupi amb el cartell del seu projecte.

La consulta popular engegada a Amposta amb motiu del concurs d’art públic XYZ ha escollit com a guanyador el projecte The Waterfall, de l’equip d’arquitectes Morcillo + Pallarés establert a Cieza (Murcia), Ana Morcillo Pallarés (Múrcia, 1980) i Jonathan Russell Rule (Nova York, 1980) . El projecte pretén crear una cascada que flueixi des de dalt del pont penjant d’Amposta. Per a fer-ho els seus creadors proposen instal·lar un circuit tancat que agafi aigua del riu de manera constant i l’impulsi cap al pont. La instal·lació s’inaugurarà el 29 de setembre amb una gran festa amb l’objectiu d’implicar encara més la ciutadania en el projecte XYZ.

De fet, han sigut els ciutadans i ciutadanes d’Amposta els que han escollit The Waterfall entre els nou projectes seleccionats. En total, a les cinc urnes instal·lades del 6 al 19 d’agost en diferents punts de la ciutat, s’han comptabilitzat 1.009 vots, dels quals 318 (31%) han sigut per al projecte guanyador, seguit de molt a prop per Pontting, 296 vots (29%). Fem del pont la font, ha estat amb 109 vots (11%), el tercer projecte més votat.

Aquesta és la primera edició del concurs d’art públic XYZ, un certamen impulsat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, dirigit per Antònia Ripoll, Maria Pons i Marian Marín, amb el suport de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi). El premi del concurs està dotat amb 5.000 euros per al projecte guanyador  i l’objectiu principal és apropar l’art contemporani a la ciutadania. La idea és intervenir cada any en un espai públic diferent de les Terres de l’Ebre, ja sigui urbà o natural. Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la participació ciutadana aconseguida durant la consulta popular, que s’ha fet coincidir amb les festes majors d’Amposta.

El projecte guanyador

A l’hora de dissenyar The Waterfall els arquitectes guanyadors parteixen de la base que el pont penjant d’Amposta és un lloc de transició entre el món urbà i el natural. Conceben l’obra com una experiència visual i a l’hora sonora per a l’espectador. L’experiència visual és la cascada del pont que es podrà veure des de les dues bandes del pont. La sonora no és altra que el soroll de l’aigua caient damunt del riu, una experiència que el ciutadà podrà experimentar al moment de creuar el pont.

Encara no se sap exactament la durada del projecte, però els seus creadors l’han pensat calculant que duri 30 dies. Per fer la instal·lació preveuen llogar un grup electrogen portàtil de 4,8 KW i una bomba submergible de dos cavalls. A més de canonades i tubs d’alimentació elèctrica.

Text de Roser Royo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s